Långström och Kuisma vinnare i Sverige

Fyra KSF-skyttar och Sophia Arrakoski från Raseborgs SKyttar deltog i landskampen på falling target mellan Sverige och Finland under veckoslutet. Finland representeras i tävlingarna av Svenskfinlands sportskytteförbund.

Katarina Långström, KSF och Jenna Kuisma. KSF segrade individuellt i seniorernas tävling respektive juniorernas på luftgevär. Båda var nästbästa i respektive klass i grundserien, men i slutspelen fanns ingen att stoppa dem. Kuisma presterade mycket fint när hon sammanlagt i semifinalen och finalen sköt endast en bom på 20 skott. Jimi Lång från Finland var tvåa, så man knep här en dubbelseger.

Långström var inte lika het i slutspelet, men hon sköt tillräckligt bra för att segra. Maria Knutsson från Sverige fick se sig besegrad i finalen. Grundserie segraren KSF:s Erika Dufvelin kom in på en tredje plats efter att hon blivit utslagen i semifinalen, i grundserien träffade Dufvelin 35 av 40 tavlor.

KSF:s fjärde representant Jan Liljeberg blev utslagen i kvartsfinalen i seniorernas luftgevär.

Sophia Arrakoski som var fjärde bäst i grundserien i juniorernas luftpistol, blev också utslagen i kvartsfinalen.

Lagsilver

Alla finländska lagen fick se sig besegrade av de svenska lagen i söndagens lagtävling. I juniorernas luftgevär var det ganska jämnt, annars var de svenska lagen bättre med marginal.

Kategorier:
Allmänt